2016年11月26日土曜日

満天星亭 Dódan-pavilon

Őszi falevél-pornó szezon van, így az elmúlt hetekben én is mindenféle parkokba járkáltam, de ma sikerült bejutnom egy exkluzívabb helyre, az Ovari-Aszahiben (Aicsi pref.) lévő 満天星亭 azaz Dódan-pavilonba.
Ez eredetileg egy 1723-ban, a szomszédos Gifu prefektúrában épült ház, amit a Sóva korszakban, tehát a XX. században szállítottak át a mai helyére, de persze egy kicsit farigcsáltak rajta. A dódan elnevezés a dódancucudzsi 灯台躑躅 nevű díszcserje nevéből származik, mely a hangafélék családjának tagja, enkianthus perulatus.  (magyarul csengőbojt lenne?)
Sajnos nem lehet csak úgy oda bemenni, legalább három nappal a látogatás előtt kérvényezni kell a városházán, de az irodában lévő, teleírt naptárt elnézve érdemesebb hónapokkal előre tervezni. Évente pár alkalommal nyílt napot is tartanak, de a tömegnyomor borítékolható.

Megközelíthető a Meitecu Szeto-vonal Imba állomásától (名鉄瀬戸線印場駅) gyalogszerrel (kb 15 perc), de a Nagoja állomástól kb 40 percet érdemes számolni.











2 件のコメント:

  1. 返信
    1. Köszi! A levelek mellé járt egy kis teaszertartás és sakuhacsi-előadás - a végén ráadásként kínai versszavalás is (詩吟).

      削除

注: コメントを投稿できるのは、このブログのメンバーだけです。