2013年8月9日金曜日

Szentélylátogatás 比叡山・延暦寺

Hétfőn  ismét az Ezeréves Fővárosban (千年の都) volt dolgom, és mivel a délutánom szabad volt, a koreai barátommal kitaláltuk, hogy felmegyünk a Kiotó és Ócu határán levő Hiei-hegyre (比叡山) és ellátogatunk az Enrjaku-templomba (延暦寺).
A dolgot abszolút nem készítettük elő, így az elején fogalmunk sem volt, hogy a busz honnan, mikor, mennyiért visz fel minket. Aztán ez is megoldódott, és kb 40 perc buszozás után a templom előtt szálltunk le (a buszról egyébként remek kilátás nyílt a Biva-tóra 琵琶湖). A templom területe hatalmas, nem is tudtuk teljesen bejárni, bár ehhez az időjárásnak is köze volt.. Kezdetben mindig csak akkor esett, amikor valamelyik épületbe mentünk be  - mire elértünk a kijárathoz, már el is állt.  Később már nem volt ilyen szerencsénk, mert valami egészen brutális felhőszakadás kapott el minket, így kénytelenek voltunk vagy félórán át egy templomfolyosó alatt rostokolni. Az élmény hatására  a "vihar" kandzsiját a továbbiakban nem a hegy+ szél 嵐, hanem a hegy+ eső kombinációjával fogom írni :)


Jegyárak:  felnőtt jegy 550 jen,  de a Nemzeti Kincsek Csarnokához (国宝殿) további 450 jent kell fizetni (vagy egyből 1000 jenért megvenni a kombinált jegyet.)
Feljutni többféleképpen is lehet,  mi busszal mentünk, aminek a végállomása a Kiotó pályaudvaron van (京都駅).  Ha jól emlékszem, akkor az 51-es vagy az 57-es buszt kell keresni a C6-os megállónál.



Kína-Korea-Japán:  E három ország buddhistái a Hiei-hegyen összegyűlve a világbékéért és az emberiség harmonikus együttéléséért  imádkoznak.





A sillai (新羅: 신라/しらぎ)  張 保皐 (장보고) emlékköve. 






































उँ   अः ?




ख ह र व अ भै   ?


































2 件のコメント:

注: コメントを投稿できるのは、このブログのメンバーだけです。